O nouă tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns în România. Pentru că numărul dozelor este în continuare mic, la Timișoara, regulile de imunizare s-au schimbat

2 februarie 2021, 10:51

În așteptarea vaccinului de la Moderna, unele centre din Timișoara au amenajat deja un cabinet special unde se va imuniza cu acest ser.

163.800 de doze de vaccin a primit România în această dimineață de la compania Pfizer. Acestea au ajuns, pe cale aeriană, la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

De pe aeroport, dozele au fost preluate și transportate la Centrul Regional de Stocare și Distribuire a Vaccinului, amenajat la Spitalul Militar din Timișoara. Imediat după ce au fost recepționate, dozele au fost distribuite în regiune.

Numărul dozelor este în continuare mic în comparație cu dorința de vaccinare a românilor așa că de astăzi s-au schimbat regulile în ceea ce privește persoanele care au prioritate la imunizare. Conform procedurii vor fi vaccinați doar cei cu vârsta de peste 65 de ani.

De joi ar trebui să înceapă imunizarea și cu vaccinul Moderna așa că la centrul de vaccinare de la Spitalul CFR s-au făcut deja pregătiri în acest sens.

Pentru ca risipa de doze de vaccin să fie complet eliminată, conducerea Spitalului CFR din Timișoara a implementat un protocol prin care, dacă la sfârșitul zilei rămân doze neutilizate sunt folosite la imunizarea persoanlului din spital, personalului medical din județ sau a altor persoane eligibile, înscrise pe o listă de așteptare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite