O nouă secție de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Piatra Neamț, la opt luni de la incendiul în care au murit zece persoane

27 iulie 2021, 20:39

Aceste imagini cu intervenţia dramatică de la spitalul din Piatra Neamţ, în seara zilei de 14 noiembire, anul trecut, au impresionat o lume întreagă. Ardea secţia ATI de la etajul doi. 10 pacienţi au murit atunci, alţi 6 au supravieţuit, fiind scoşi la timp din flăcări de cadrele medicale. Al şaptelea rănit a fost medicul Cătalin Denciu, eroul acelei zile. El a intrat în flăcări ca să îşi salveze pacienţii, dar s-a ales cu arsuri grave şi a fost tratat în străinătate.

După opt luni de la tragedie, lucrurile s-au schimbat.

Este noua secţie ATI din curtea spitalului, construită de Asociaţia „Dăruieşte Viaţa”. A costat 2 milioane 700 de mii de euro.

Lucrările au durat 6 luni, deşi termenul stabilit iniţial a fost mai mic.

Dacă până acum, Spitalul Judeţean avea doar 6 paturi la ATI, odată cu deschiderea noii secţii, va putea avea grijă de 17 pacienţi.

Este a doua cosntrucţie de acest gen pe care asociaţia „Dăruieşte Viaţa” îl oferă comunităţii. Noul spital modular ATI, care are aparatură de ultimă generaţie, va fi operaţional în aproximativ două săptămâni.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite