O nouă săptămână de foc. Canicula și incendiile dau peste cap și viața românilor din Spania

25 iulie 2022, 17:05

Spania se confruntă cu cele mai violente incendii din istoria țării. În total, peste 200 de mii de hectare de vegetație s-au făcut scrum.

Acum îngrijorează incendiile din Burgos, unde au ars mai multe case și au fost evacuate sute de familii, dar și noile focare reaprinse în Zamora.

În Tenerife, armata a intervenit în sprijinul pompierilor. Mii de români sunt stabiliți pe insulă, iar fumul face ca aerul să fie greu de respirat.

Au fost închise mai multe drumuri, zonele de camping au fost evacuate și accesul a fost interzis.

EXCLUSIV Alina Elena Râmaru, consul onorific al României în Insulele Canare: Au fost evacuate 584 de persoane, nu fac parte dintre aceștia cetățeni români, incendiul are loc în Nord și românii, în jur de 5000, sunt stabiliți cu precădere în Sud.

Din cauza căldurii, majoritatea regiunilor din Spania sunt în alertă.

A început o nouă săptămână de foc în Spania. 4 provincii sunt sub cod roșu de caniculă, iar 11 regiuni sunt sub cod portocaliu.

Comunitatea valenciană a decretat stare de alertă sanitară din cauza căldurii în 170 de municipii.

La orele amiezii, terasele sunt aproape goale. Lumea se refugiază la aer condiționat și se răcorește cu multă gheață.

Autoritățile din Valencia au luat măsuri pentru protejarea angajaților care lucrează în căldură.

Florina Mohanu, administrator de restaurant: Am primit recomandări de la ministerul de muncă spaniol pentru persoanele care lucrează în caldură, în special cei din bucătărie să aibă la dispoziție apă pe tot parcursul programului de muncă și la o oră cel puțin 10 minute de pauză.

Angajații care lucrează pe stradă sunt cei mai afectați.

În Galicia, din cauza secetei, locuitorii nu au voie să utilizeze apă pentru udarea grădinilor, umplerea piscinelor sau spălarea mașinilor. A fost oprită și apa dușurilor de pe plajă.

Iar în Barcelona a fost interzis fumatul pe toate plajele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite