O nouă pistă de imunizare: companiile își vaccinează angajații la sediu

23 aprilie 2021, 19:12

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: Sediul unei companii din Capitală care are aproximativ 2.000 de angajați. Jumătate dintre aceștia s-au imunizat pe cont propriu, în cadrul campaniei de vaccinare. Alte 500 de persoane urmează să fie imunizate de azi, în cabinetul de vaccinare autorizat de DSP la sediul firmei.

Dr. EDUARD SERSEI, administrator serviciu privat de ambulanță: “Ieri, DSP-ul ne-a răspuns afirmativ și astăzi derulăm campania, avem 100 de persoane care se vaccinează. Ei clar voiau să se vaccineze, dar uneori timpul și programările de pe platformă, care durează mult, i-au ținut pe loc”.

La imunizare au venit angajați împreună cu familiile.

Oficialii Direcției de Sănătate Publică București spun că orice companie care vrea să intre în acest program are de trimis o adresă cu numărul de persoane care se vor imuniza.

OANA NICOLESCU, director DSP București: “În funcţie de numărul acestora, fie putem să mergem noi la fiecare societate comercială, acolo unde se pretează pentru a se vaccina loco. Sau ne-am gândit şi să creăm un anumit centru de vaccinare fix doar pentru partea aceasta”.

Și la Cluj, începe săptămâna viitoare vaccinarea angajaților la locul de muncă. Vor fi deschise mai multe centre în sediile unor companii. Pe liste sunt deja 20 de mii de persoane. În parcul industrial TETAROM sunt pregătite 7 fluxuri de vaccinare.

ALINA NEGRU, director general companie Cluj Napoca: „Pe noi, ca și companie, ne ajută, prin perspectiva faptului că siguranța este una dintre valorile noastre fundamentale”.

RADU MĂLUREANU, sociolog: „Implicarea companiilor e un lucru bun, deoarece creează o nouă posibilitate de vaccinare pentru cei care aveau îndoieli. Pentru cei care neagă eficiența vaccinului, acest demers de implicare a companiilor s-ar putea să nu fie unul de succes”.

Până acum, în Capitală, două companii mari au primit autorizația pentru înființarea punctelor de vaccinare în sediu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă