O nouă pistă de imunizare: companiile își vaccinează angajații la sediu

Companiile vor să îşi vaccineze angajaţii la propriile sedii şi îşi organizează cabinete. Au de îndeplinit câteva proceduri şi trebuie să obţină avizul DSP, care trimite şi personalul medical. Sociologii cred că prin astfel de facilităţi va creşte rata de vaccinare.

23 Aprilie 2021, 19:12 (actualizat 23 Aprilie 2021, 22:24) Știrile TVR |
Companiile își vaccinează angajații
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: Sediul unei companii din Capitală care are aproximativ 2.000 de angajați. Jumătate dintre aceștia s-au imunizat pe cont propriu, în cadrul campaniei de vaccinare. Alte 500 de persoane urmează să fie imunizate de azi, în cabinetul de vaccinare autorizat de DSP la sediul firmei.

Dr. EDUARD SERSEI, administrator serviciu privat de ambulanță: “Ieri, DSP-ul ne-a răspuns afirmativ și astăzi derulăm campania, avem 100 de persoane care se vaccinează. Ei clar voiau să se vaccineze, dar uneori timpul și programările de pe platformă, care durează mult, i-au ținut pe loc".

La imunizare au venit angajați împreună cu familiile.

Oficialii Direcției de Sănătate Publică București spun că orice companie care vrea să intre în acest program are de trimis o adresă cu numărul de persoane care se vor imuniza.

OANA NICOLESCU, director DSP București: “În funcţie de numărul acestora, fie putem să mergem noi la fiecare societate comercială, acolo unde se pretează pentru a se vaccina loco. Sau ne-am gândit şi să creăm un anumit centru de vaccinare fix doar pentru partea aceasta”.

Și la Cluj, începe săptămâna viitoare vaccinarea angajaților la locul de muncă. Vor fi deschise mai multe centre în sediile unor companii. Pe liste sunt deja 20 de mii de persoane. În parcul industrial TETAROM sunt pregătite 7 fluxuri de vaccinare.

ALINA NEGRU, director general companie Cluj Napoca: „Pe noi, ca și companie, ne ajută, prin perspectiva faptului că siguranța este una dintre valorile noastre fundamentale".

RADU MĂLUREANU, sociolog: „Implicarea companiilor e un lucru bun, deoarece creează o nouă posibilitate de vaccinare pentru cei care aveau îndoieli. Pentru cei care neagă eficiența vaccinului, acest demers de implicare a companiilor s-ar putea să nu fie unul de succes”.

Până acum, în Capitală, două companii mari au primit autorizația pentru înființarea punctelor de vaccinare în sediu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI