O nouă monedă virtuală – eGold – și al doilea unicorn românesc

4 februarie 2021, 19:03

Beniamin Mincu și o echipă de tineri IT-iști din Sibiu au creat o criptomonedă – E-gold – şi un portofel electronic care permite tranzacţii financiare la viteze foarte mari. Este folosită tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului.

BENIAMIN MINCU, fondator Elrond: „Exact ce a făcut internetul înainte pentru comunicare, anume a democratizat complet comunicarea și ne-a permis să comunicăm direct, fără a mai necesita alte părți terțe, același lucru îl face blockchainul pentru partea financiară”.

Pe piață există deja 17 milioane de criptomonede Elrond care valorează 65 de dolari pe unitate. În aceste condiţii, valoarea de piață a start-up-ului a sărit de 1 miliard de dolari. E doar începutul, crede Beniamin Mincu.

BENIAMIN MINCU, fondator Elrond: „În următorii 2-3 ani vom vedea o transformare foarte semnificativă a întreg sistemului financiar, la tehnologia blockchain. Cred că suntem acum într-o poziție în care Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor”.

Beniamin Mincu s-a întâlnit recent cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, care este un mare susținător al tehnologiei și își dorește să transforme metropola într-un al doilea Silicon Valley.

Elrond a devenit al doilea unicorn românesc, după UiPath. Startup-ul din domeniul automatizării a depăşit pragul de un miliard de dolari în 2018, iar acum a ajuns pe locul 5 la nivel mondial, cu o capitalizare de 35 de miliarde de dolari.

Pentru Telejurnal, Alexandru Costache.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite