O nouă lege de protecţie a animalelor în Spania: În cazul cuplurilor care se despart, un judecător decide cu cine rămâne patrupedul

7 ianuarie 2022, 12:28

În noua lege animalele de companie sunt definite că ființe sensibile care au dreptul la condiții de viață demne ce presupun: atenție, supraveghere, îngrijire, condiții igienico-sanitare, hrană și apă suficiente pentru o dezvoltare sănătoasă.

A fost eliminat termenul de stăpân din nou lege și a fost înlocuit cu persoană responsabilă de creșterea, îngrijirea și educarea animalelor. Așa că în cazul unui divorț acestea vor fi increditate partenerului care demonstrează că poate avea mai mare grijă de ele.

„Este o schimbare majoră. Până acum, în cazul unui divorț curtea trebuia să admită că animalul aparține ambelor părți. Din cauză că aveam în vedere criteriul proprietățîi pentru a determina custodia comună”, Lola Garcia, avocat pentru drepturile animalelor.

Totuși în cazul în care există și copii la mijloc, atunci animalul de companie îi va însoți chiar dacă părinții împart custodia.

„Cred că este minunat să am un cățel. Am vrut un frate, dar din cauză că mama e mai în vârstă nu s-a putut”, spune un copil care a adoptat un căţel.

Anul acesta vor intră în vigoare noi reglementări la nivel național, aplicate deja în unele regiuni cum ar fi Comunitatea Valenciană. Astfel, o familie poate avea maxim de 5 animale de companie, în funcție de spațiul de locuit.

Este interzisă creșterea lor pe balcone sau terase. La fel și expunerea animalelor în vitrine, târguri sau localuri de divertisment precum și vânzarea sau oferirea lor drept cadou, premiu, recompensă sau participarea acestora în reclame publicitare. Nerespectarea acestor norme atrage amenzi de până la 45 de mii de euro sau chiar pedeapsa cu închisoarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă