O nouă informare meteo și un nou cod galben de ninsori și viscol, valabile până vineri seara. Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor

11 martie 2021, 11:02

Astăzi și mâine vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Potrivit avertizării cod galben care intră în vigoare în noaptea de joi spre vineri, în Maramureș, Munții Apuseni și în Carpații Orientali, va ninge în general moderat cantitativ.

La altitudini în general de peste 1.500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80-90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

(w500) Cod galben

Potrivit informării meteo valabile tot până vineri la ora 18.00, aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi în centru și în nord-est.

În zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și, trecător, ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50-60 km/h, amplificând senzația de frig.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie), vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase.

Pe alocuri, se va depune polei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite