O nouă bancă de alimente a fost deschisă la Cluj. Surplusul de alimente ajunge de la donatori direct la beneficiarii finali

1 noiembrie 2018, 09:49

Banca de Alimente de la Cluj este a doua din România. Proiectul-pilot a fost lansat la București și a salvat de la risipă 7 tone de alimente.

Băncile de Alimente au ca obiectiv combaterea risipei, reducerea sărăciei și a excluziunii sociale. Cea de la Cluj are o rețea comercială și o cooperativă agricolă ca donatori, respectiv 11 organizații beneficiare. Pentru că funcționează pe bază de voluntariat și finanțări private, organizatorii încurajează implicarea comunității locale.

Surplusul de alimente poate proveni de la produsele care prezintă erori de ambalare, etichetare și gramaj, de la activitățile promoționale încheiate, mostrele gratuite sau produse catalogate la calitatea a II-a. Mai pot fi produse consumate doar într-o anumită perioadă a anului, rămase în urma schimbării strategiei de marketing sau aflate în apropierea datei de expirare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite