O masă caldă cu bani de la stat pentru bătrâni și nevoiași a ajuns subiect de ancheta la Bistrița Năsăud

O firmă care a investit în oale și angajați să facă mâncare s-a trezit că nu mai are pentru cine. Clienții i-au fost furați! Programul social e aplicat pentru prima dată în țara noastră. Își arată scăpările din primele luni de aplicare. Beneficiarii și-au vândut cardurile.

30 Ianuarie 2021, 20:38 |
Tichete pentru masa calda vandute
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De câteva luni, românii de peste 75 de ani cu venituri modeste sau cei amasi fără adăpost primesc un card pentru masă caldă. 180 de lei pe lună le dă statul. În Bistrița-Năsăud, programul a întârziat și abia acum și-au luat oamenii cardurile, dar au și banii din urmă, adică 720 de lei.

Nu-l pot folosi decât ca să cumpere mâncare gătită de la unități special acreditate, și doar o anumită sumă pe zi. Fiind o premieră la noi, mulți bătrâni nu au înțeles la ce folosește și l-au dat pe mai puțini bani unor profitori.

Cardul nu trebuie dat altcuiva, pentru că se anulează, și banii nu mai pot fi folosiți. Numai că o firmă care s-a pregătit să le livreze mâncarea beneficiarilor a rămas fără clienți.

Dan Ştefui este singurul comerciant acreditat pentru acest program în comuna Feldru. Chiar când să înceapă afacerea a aflat că din 140 de pensionari, câți au primit cardul social, doar 40 l-ar mai avea. Ceilalți l-ar fi vândut unei firme concurente.

Omul a făcut plângere și acum polițiștii fac verificări.

Numai pentru județul Bistrița Năsăud au fost emise aproape 5 000 de carduri pentru masa caldă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI