O mână întinsă celor sărmani. Un preot ajută 85 de copii şi bătrâni din comuna Negrenii de Sus din Teleorman

13 octombrie 2017, 12:02

Copiii din localitatea Negrenii de Sus, o comună săracă din Teleorman, primesc zilnic o masă caldă, haine noi de Paşte şi de Crăciun, sunt pregătiţi cu cele necesare pentru începerea anului şcolar, ajutaţi la teme, primesc lecţii de engleză la biserică, sunt consiliaţi şi îndrumaţi.

Bătrânii sărmani din comună primesc şi ei, zilnic, o masă caldă şi sprijin atunci când au nevoie. Minunea de la Negrenii de Sus, unde sărăcia şi nevoile sunt cuvinte de ordine, se întâmplă graţie preotului Bogdan Cristian Danu care şi-a adoptat comunitatea.

În demersul său de a-şi ajuta semenii, părintele de la Negrenii de Sus a pornit de la zero. A avut doar o imensă dorinţă de a ajuta şi o mare credinţă că în proiectul său va primi ajutor din partea oamenilor de bine, care nu pot rămâne indiferenţi la suferinţa semenilor.

“Avem nevoie de dragostea oamenilor şi, concret, de sprijin financiar, de alimente. Sunt 40 de copii, 40 de bătrâni şi cinci persoane care vin din sat, tot în vârstă, dar neputincioase şi singure. (…) Pentru centrul social pe care îl construim, avem nevoie de materiale de construcţii, pentru că nu este încă finalizată lucrarea, de mobilier, de tot ce înseamnă aparatură medicală pentru că va exista şi un cabinet medical, unde medici voluntarii vor oferi servicii gratuite oamenilor de aici. Mai avem de nevoie de produse de curăţenie”, a fost apelul preotului paroh din  Negrenii de Sus, Bogdan Cristian Danu.

„Am descoperit că sunt din ce în ce mai mulţi oameni, şi copii şi bătrâni, că nu decât masa pe care le-o oferim noi”preotul Bogdan Cristian Danu

Cei care vor să-i ajute pe bătrânii şi pe copiii din Negrenii de Sus, pot accesa site-ul asociaţiei Casa Plină, unde puteţi dona sau trimiţând prin poştă colete cu alimente pe adresa Parohia Negrenii de Sus, comuna Tătărăştii de Jos, judeţul Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite