O mamă aflată în stare de ebrietate a ajuns la Urgență cu un bebeluș de 6 luni, lovit la cap

6 septembrie 2017, 13:12

Ancuța Apostol are 23 de ani și nu a avut niciodată un serviciu. Din cei patru copii pe care îi are, doar unul mai era în grija ei.

Mama, în stare de ebrietate a fost adusă la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Neamț de o ambulanță.

Inițial, a spus ca îl scapase pe cel mic de câteva ori din brațe. Apoi, s-a răzgândit.

Nu l-am scăpat, o căzut jos din pat. Am ieșit până afară” a declarat mama copilului

Copilul avea un traumatism cranian prin cădere din brațele mamei, agitat, iar mama era în avansată stare de ebrietate.  La controlul efectuat s-a găsit asupra dânsei o sticlă de spirt medicinal consumată pe o treime.  Din fericire, la computerul tomograf și toate celelalte investigații medicale totul a ieșit bine” –  dr Gabriel Popescu, medic de gardă UPU  Spitalul Județen Neamț.

Mama a refuzat inițial internarea și a vrut să plece. Medicii, îngrijorați, au oprit-o. Au fost nevoiți, însă, să apeleze la poliție pentru asta.

În cele din urmă, mama și copilul au fost internați în secția de pediatrie.

Copilul e în stare bună, fără probleme clinice deosebite, puțin răcit” – asistenta șefă de la Pediatrie

Este vorba despre o femeie cu probleme soci-economice precare, consumatoare de băuturi alcoolice, care mai are 3 copii, toti beneficiari ai unei măsuri de protecție, la același asistent maternal  profesionist din cadrul direcției, familie la care urmează să fie plasat și copilul de 6 luni” – Delia Todireanu, șef Birou Prevenire abandon copii din cadrul DGASPC Neamț.

Surse din poliție susțin că în urmă cu două săptămâni s-a întocmit și un dosar penal pe numele femeii pentru rele tratamente aplicate minorului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite