O maimuță fugară, la plimbare prin București. Firea: Sper să nu fie într-un lan de ambrozie, să nu-i curgă ochii

11 septembrie 2019, 15:17

Maimuța a fost surprinsă în sectorul 5. O femeie s-a trezit cu ea în curte, sâmbătă. A sunat imediat la 112. O echipă de jandarmi a ajuns la fața locului fără echipamentul necesar ca să o captureze.

Au venit și de la Protecția Animalelor, dar abia miercuri au reușit să prindă macacul, un mascul, care, după dinţi, pare să aibă trei ani.

Maimuţa, care pare sănătoasă, a fost dusă la centrul de salvare a animalelor sălbatice. De trei ori s-a tras asupra ei cu tranchilizant. Animalul ar putea ajunge la gradina zoologică, după o perioadă de carantină.

Subiectul a fost discutat și la comandamentul privind ambrozia, convocat la Primăria Capitalei. Gabriela Firea a declarat, miercuri, că speră ca maimuța din sectorul 5, cautată de Jandarmerie, să nu fie într-un lan de ambrozie.

„Sper să nu fie într-un lan de ambrozie, să nu-i curgă ochii”, a glumit Firea, în momentul în care presa a cerut solicitări despre acest caz.

Mai mulţi bucureşteni din Sectorul 5, uimiţi să vadă maimuţa care umbla liberă prin curţile lor, au filmat animalul.

Deținerea de animale exotice de către persoanele fizice este infracțiune, din 2007, după aderarea la Uniunea Europeană. Se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă penală. Animalul deținut ilegal se confiscă.

(w500) Maimuța f

(w500) Macacul tr

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite