Macara prăbușită peste o mașină cu pasageri aflată în trafic, în centrul Capitalei. Patru persoane au fost rănite

2 noiembrie 2019, 11:23

Nenorocirea s-a întâmplat la ora 11.00, în centrul Capitalei, pe o strada din spatele Palatului Telefoanelor. Trei dintre oamenii aflați în mașina peste care s-a prăbușit macaraua au scăpat ca prin minune.

Mașina strivită de macara se afla în mișcare. Martorii povestesc că s-a auzit un zgomot puternic, apoi au văzut macaraua prăbușită peste autoturism.

Șoferul a fost rănit grav şi a fost scos dintre fiare de pompieri. Aceştia au tăiat plafonul maşinii ca să-l poată extrage.

(w500) Macara prÄ

Lungă de câțiva zeci de metri și foarte grea, macaraua s-a prăbușit mai întâi peste un utilaj și apoi peste autoturismul în care erau cei patru oameni.

Din spusele martorilor, pe șantier se lucra în momentul prăbușirii macaralei. Lucrarea de demolare avea autorizaţie.

Autorităţile urmează să stabilescă de ce s-a prăbuşit macaraua. Iau în calcul toate variantele – o eroare umană, una tehnică sau o surpare a terenului pe care această era amplasată. Fac anchete Inspectoratul de Stat în Construcţii, reprezentanții ISCIR şi cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Până acum, adminstratorii firmei care se ocupă de construcție nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

__________________________

După evaluarea situației, pompierii au stabilit că în mașină erau patru persoane, nu trei cum a fost informația inițială. Toate victimele sunt conștiente.

„Brațul unei macarale s-a prăbușit peste un autoturism în care se aflau patru persoane. Una este încarcerată (bărbat)”, a anunțat ISU B-If.

Echipe de pompieri acționează la fața locului și a fost trimis în sprijin și Detașamentul Special de Salvatori.

Circulația în zonă a fost oprită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite