O lună de la atentatele Hamas în Israel. Mii de oameni s-au rugat la Ierusalim și Tel Aviv pentru cei uciși și pentru eliberarea ostaticilor

7 noiembrie 2023, 11:26

Cu glasurile stinse de durere israelienii își cântă imnul și se roagă pentru ca cei răpiți să se întoarcă acasă. Pentru cei care nu mai sunt – un minut de reculegere în toată țara.

7 octombrie 2023. Teroriștii intră în kibuturile de lângă linia de demarcație. Cu parapante, camioane, motociclete înarmați până în dinți. Dau năvală în casele israelienilor care locuiau la doi kilometri distanță de Gaza.

Laura venise la Festivalul Păcii împreună cu soțul ei și mai mulți prieteni. A supraviețuit rafalei de gloanțe și furie a teroriștilor.

Laura Kadar Blajman, supraviețuitoare: Au văzut că sunt oameni în dubă. Soțul meu știe arabă și i-a auzit spunând: sunt oameni în viață acolo, veniți. În acel moment ne spuneam adio. M-am rugat să mor repede pentru că preferam să mor decât să fiu luată ostatică în Gaza.

După ce au făcut măcel, teroriștii au început să răpească oameni.

De o lună, viața lui Avihai Brodutch e un coșmar. Teroriștii Hamas i-au răpit copiii și soția.

Avihai Brodutch, tatăl unei familii răpite: Au trecut 31 de zile și e prea mult fără copii și soția mea. Și pentru ei să fie ținuți ostatici într-un loc străin, sub pământ într-un spațiu mic și nu știu care e situația lor, dacă sunt sănătoși, dacă sunt hrăniți, dacă au grijă de ei. Nu pot decât să sper că sunt bine.

În cele 31 de zile au fost eliberați doar 5 ostatici. 5 femei din 242 de persoane răpite.

Familiile, disperate, cer autorităților, lumii întregi să facă tot posibilul ca să-i aducă acasă. Au făcut o asociație și se pregătesc să dea Hamas în judecată pentru crime împotriva umanității. Pe site-ul Hamas massacre sunt strânse probe ale masacrului din 7 octombrie.

–––––––

Peste 1400 de lumânări au fost aprinse noaptea trecută la Zidul Plângerii, din Ierusalim, în memoria celor aproximativ 1400 de victime ale atentatelor Hamas comise exact acum o luna, în dimineața zilei de 7 octombrie.

Mii de oameni au venit la zidul Plângerii pentru a se ruga pentru sufletele celor dispăruți, dar și pentru eliberarea compatrioților lor aflați în mâinile teroriștilor.

Simt că trebuie să ne rugăm la Dumnezeu că să fie cu noi şi să ne ajute în războiul împotriva violenţei, a spus o femeie.

Chipurile ostaticilor aflați în mâinile teroriștilor Hamas au fost proiectate pe zidurile orașului vechi din Ierusalim.

De asemenea, la Tel Aviv a avut loc o ceremonie la care s-a cerut eliberarea celor peste 230 de oameni ținuți ostatici de teroriști de o lună de zile în Fâșia Gaza.

Bombardamentele continuă în Fâșia Gaza

În acest timp, noaptea trecută, armata israeliană a continuat bombardamentele asupra obiectivelor teroriștilor palestinieni din Fâșia Gaza.

Netanyahu exclude un armistițiu fără eliberarea ostaticilor

Dealtfel, premierul Benjamin Netanyahu a declarat la un post american de televiziune că nu se pune problema unui armistițiu, deocamdată.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Nu va fi un armistiţiu, nu un armistiţiu general în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri. Cred că (armistiţiul) va împiedica efortul de război,va împiedica efortul nostru de a ne elibera ostaticii. Pentru că singurul lucru care funcţionează cu aceşti criminali din Hamas este presiunea militară pe care o exercităm.

Pe 7 octombrie, peste 3.000 de teroriști Hamas din Gaza au trecut frontiera în Israel și au atacat mai multe kibbutzuri și participanții la un festival de muzică. Peste 1400 de oameni, între care zeci de copii, au fost uciși de teroriști, iar peste 230 de israelieni, femei și copii, au fost luați ostatici și duși în Fâșia Gaza. Potrivit analiștilor politicie, acesta a fost cel mai sângeros atac comis de teroriștii palestinieni asupra Israelului de la înființarea acestui stat în urmă cu 75 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite