O localitate din Botoșani are cel mai mare număr de cetățeni de onoare raportat la numărul de locuitori, după ce fostul primar a acordat titlul câtorva zeci de localnici

16 octombrie 2020, 11:55

La doar cinci zile după ce a fost învins la alegerile locale, primarul din Dimăcheni, județul Botoșani, aflat încă în funcție, a propus Consiliului Local acordarea titlului de cetățean de onoare pentru 35 de persoane, printre care câțiva apropiaţi şi rude ale edilului.

Și, pentru că primarul este coleg de partid cu 8 din cei 9 membri ai Consiliului, hotărârea a fost adoptată fără probleme. Inclusiv patru dintre consilierii locali au devenit cetăţeni de onoare, după ce s-au votat singuri. De pe listă nu lipsește nici clopotarul satului.

Însuși edilul este cetăţean de onoare al comunei, de câţiva ani.

Zelul fostului primar ar putea fi însă ponderat de decizia prefectului județului, care a anunțat că va ataca hotărârea în instanță.

Deși titlul de cetăţean de onoare este simbolic, după cum susține primarul încă în funcție, el are și o componentă economică: persoanele respective nu plătesc impozite și taxe locale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite