O linie aeriană directă București – Sarajevo ar putea fi deschisă, în urma discuțiilor dintre premierul Dăncilă și preşedintele Consiliului de Miniştri din Bosnia și Herţegovina

16 mai 2019, 13:50

 

Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi politica regională. „Am fost de acord că statele membre ale UE, instituţiile europene şi aliaţii strategici trebuie să fie cu totul conştienţi că stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest constituie o prioritate şi un obiectiv comun şi că ameninţările la adresa securităţii ţărilor din Balcanii de Vest necesită eforturi conjugate. România participă astfel direct la securitatea şi stabilitatea Bosniei şi Herţegovinei prin prezenţa militarilor români în cadrul operaţiunii EUFOR Althea, cu rezultate pozitive în ceea ce priveşte creşterea gradului de siguranţă al ţării şi instruirea forţelor armate ale Bosniei şi Herţegovinei„, a declarat premierul Dăncilă.

 

Noi, în Bosnia și Herțegovina apreciem că în Balcani nu putem avea mai mulți jucători, ci unul singur, care este Uniunea Europeană” – președintele în exercițiu al Consiliului de Miniștri din Bosnia și Herțegovina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite