O jurnalistă de televiziune şi şoferul ei au fost asasinaţi în provincia Nangarhar din estul Afganistanului

Malalai Maiwand
Malalai Maiwand
10 decembrie 2020, 10:02

Cei doi au fost împuşcaţi mortal joi dimineaţa, când mergeau către muncă, în oraşul Jalalabad, capitala provinciei, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.

Malalai Maiwand era prezentatoare de știri la postul privat de radio și televiziune Enikass de circa patru ani, a declarat pentru dpa directorul postului, Zalmai Latifi.

Acesta a atribuit atacul „dușmanilor ţării”, menţionând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate ameninţări cu moartea.

În 2017, mai multe persoane, între care un şofer al postului de televiziune, au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia. În 2018, directorul canalului a fost răpit de necunoscuți înarmați, dar a fost eliberat mai târziu.

Atacul de joi nu a fost deocamdată revendicat. În provincia afgană sunt activi atât talibanii cât şi militanții Statului Islamic.

Conform organizaţiei „Reporteri fără frontiere”, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru ziarişti. În 2019, cel puţin 10 jurnalişti şi membri de personal din media au fost ucişi pe teritoriul acestei ţări. Anul precedent a fost însă şi mai sângeros, cu 20 de reporteri şi lucrători din media ucişi în diferite atacuri violente.

Luna trecută, doi proeminenți jurnaliști afgani și-au pierdut viața în atentate cu bombă separate, în provincia sudică Helmand şi în capitala Kabul.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite