O învățătoare din Galați este acuzată de comportament agresiv. Cazul este anchetat de Poliție și Protecția Copilului, cadrul didactic neagă totul

25 aprilie 2023, 18:19

Învățătoarea a preluat clasa pregătitoare de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Galați în urmă cu trei ani. Elevii au început să se transfere, rând pe rând, la alte școli. Acum au rămas 11 dintre cei 21.

Dar, acum câteva zile, doi dintre părinți au depus plângere împotriva învățătoarei la conducerea colegiului. O acuză de comportament agresiv.

Copilul mi-a spus că de foarte multe ori i-a dat cu palma peste ceafă şi îi dădea cu pixul în cap, aşa, țac, țac, țac. Am mutat-o de acolo, la şcoală, şi am dus-o la consiliere psihologică. (Au mai păţit şi alţi copii?) De lovit, am înţeles că nu, de vorbit cu ei într-un limbaj mai agresiv pentru vârsta lor, da, povestește mama unei eleve.

Cadrul didactic neagă acuzățiile aduse de părinți și susține că se va apăra inclusiv în faţa instanţei.

Nu am dat palme şi nu am înjurat, nu am agresat absolut niciun copil de când sunt în această şcoală. Au avut nemulţumiri personale, lucruri care puteau fi discutate şi rezolvate între noi, dar nici pe de parte nu a fost vorba de agresiune, de lovire, de înjuratură, de pălmuire, de tot ceea ce acuză ei. Lucrul acesta l-am declarat şi la comisia disciplinară din şcoală, l-am declarat şi la Poliţie, spune învățătoarea acuzată.

Conducerea colegiului nu a cercetat care ar fi putut fi cauza transferurilor repetate și abia acum, după plângerile părinților, a început o anchetă. Învățătoarea s-a transferat la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza de la o altă școală din Galați. Pe numele său nu există nicio altă plângere, a precizat Inspectoratul Școlar, care acum urmărește cercetarea făcută de școală.

Pamfila Dumitrașcu, director Colegiul Național AL.I. Cuza: În momentul de față, comisia își desfășoară activitatea, adică face cercetarea. A discutat cu doamna învățătoare și cu părinții copiilor implicați.

Adrian Silvestru, purtător de cuvânt ISJ Galați: Mai mulți părinți și-au transferat copiii. Nu trebuia să ridice semne de întrebare școlii? În zilele următoare vom face și noi acolo o anchetă.

Anchetă în acest caz face și Protecția Copilului. Unul dintre părinții care a sesizat conducerea școlii a depus plângere și la această instituție.

Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPCJ Galați: Un părinte a sesizat existența unui abuz la nivelul clasei invocând alți 8 părinți care pot susține cele prezentate.

Agent șef principal Ciprian Stoica, purtător de cuvânt IPJ Galati: Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la situația tensionată la nivelul unui grup de părinți și fac verificări.

Pe durata anchetei, cadrul didactic nu are intedicţie de a preda şi continuă să vină zilnic la catedră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă