O învățătoare a găsit o metodă ingenioasă să-i convingă pe copii să citească: bibliozaurul

4 mai 2022, 09:38

Învățătoarea Mona Vlai, din comuna Fibiş, spune că cei mici trebuie stimulați să citească zilnic, să își facă un obicei din asta, nu doar din când în când.

Dascălul recomandă copiilor să citească orice îi atrage.

Cel mai greu este să creăm rutina, să fie învățați să citească în fiecare zi, nu doar ocazional, nu doar când le zice doamna, asta este partea cea mai grea. Și asta încercăm să facem, să le punem la dispoziție cărți, să își aleagă ce vrea, nu să îi obligăm să citească o carte anume, ci să fie după sufletul lor, apoi pe măsură ce vor citi ce le place vor putea să se adapteze si la cărțile care nu le plac încă”, recomandă Mona Vlai.

Mona Vlai este învăţătoare şi predă la clasa întâi în şcoala gimnazială din comuna timişeană Fibiș.

În acest moment, autobuzul se află într-un centru de dezmembrări. Când va ajunge însă în curtea şcolii de la Fibiș va fi transformat. Nu va mai avea scaune şi va fi plin cu rafturi cu cărţi de citit şi de colorat, dar şi cu materiale pentru ateliere creative.

Şcoala gimnazială din Fibiş a primit recent o donaţie de aproape o mie de cărţi, dar nu prea pot fi folosite: bibliotecii îi este rezervată doar o cameră de 5 metri pătraţi.

Amenajarea bibliozaurului costă aproximativ 4.000 de euro. Dar până acum s-a adunat doar un sfert din această sumă. Învăţătoarea Mona Vlai speră ca restul de bani să fie strânși la finalul unei curse de alergare dedicată și acestui proiect.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite