O greșeală de traducere a ambasadei României în Grecia a stârnit confuzie printre turiști. Erau anunțate condiții noi de intrare pe teritoriul elen

1 iulie 2021, 21:16

Mii de români care plănuiesc concedii în Grecia au aflat miercuri de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe că autorităţile elene introduc schimbări majore la frontieră. Potrivit anunțului, grecii îi vor testa pe toţi cei care intră pe teritoriul lor, iar dacă se dovedesc pozitivi, îi vor carantina timp de 10 zile dacă nu sunt vaccinaţi sau 7 zile dacă sunt vaccinaţi. Noua regulă, a întărit şi purtătoarea de cuvânt a MAE într-un interviu, s-ar fi aplicat tuturor celor cu vârsta mai mare de 12 ani şi care intră în Grecia pe cale terestră.

Paragraful privind testarea obligatorie la vamă a dispărut până la urmă de pe site-ul ministerului. În realitate, după cum a confirmat şi Ambasada Elenă la Bucureşti, testarea la frontieră va fi în continuare aleatorie. Totul ar fi fost urmarea unei erori de traducere.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că ambasada României în Grecia a greșit traducerea normelor publicate în MO elen și astfel a fost transmisă informația greșită potrivit căreia toți românii care pleacă cu mașina în Grecia trebuie să fie testați.

În urma incidentului, Ministerul Afacerilor Externe a renunțat la colaborarea cu traducătorul de la ambasadă. Totuşi, cele câteva ore cu anunţul pe site au fost suficiente ca să creeze confuzie printre românii care au planificate concedii în Grecia.

Astăzi timpul de așteptare a fost mai redus, doar 20 de minute la vamă. Oamenii legii verifică aceleași documente pe care le cunoaștem deja, adeverință de vaccinare sau testele COVID, plus acel formular pe care absolut toți turiștii cu 24 de ore înainte.

Există totuşi o modificare pentru accesul pe teritoriul grec, potrivit ambasadei Greciei la Bucureşti. Persoanele care s-au vindecat după infecţie trebuie să prezinte un test pozitiv nu mai vechi de 6 luni, față de 9 luni cât era inițial. Totodată, turiştii pot prezenta de acum la punctele de frontieră elene certificatul verde.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite