O furtună de nisip a acoperit Beijingul și nordul Chinei. Autoritățile au anunțat că nivelul de poluare a aerului a depășit cu mult limitele normale

Furtună de nisip China
Furtună de nisip China
22 martie 2023, 09:09

Nori denși au învăluit capitala chineză, unde indicele de calitate a aerului de PM10 – particule de poluare cu diametrul mai mic de 10 micrometri care pot intra prin nas și se pot deplasa până la plămâni – au depășit graficele de monitorizare, potrivit Centrului de monitorizare a mediului ecologic din Beijing.

Autoritățile din Beijing le-au recomandat cetățenilor să nu iasă în aer liber pentru exerciții fizice și alte activități și au cerut șoferilor să fie vigilenți și să reducă viteza din cauza vizibilității scăzute.

Concentrațiile de particule PM10 au atins 1.667 micrograme pe metru cub până la ora locală 6 dimineața, potrivit Centrului de Monitorizare din Beijing, agenția numind-o „cea mai severă furtună de nisip din acest an”.

Această cifră este de peste 37 de ori mai mare decât media zilnică de 45 micrograme pe metru cub stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

Beijingul este lovit în mod regulat de furtuni de nisip primăvara, în timp ce fumul este agravat de creșterea activităților industriale și de despăduririle rapide din nordul Chinei.

Aproape douăsprezece provincii au emis semnale de avertizare de culoare galbenă de miercuri până joi dimineața devreme, inclusiv Shaanxi, Shanxi, Hebei, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Shandong, Henan, Jiangsu, Anhui și Hubei, potrivit Administrației meteorologice din China.

China folosește un sistem de avertizare meteorologică pe patru niveluri, în care culoarea roșie reprezintă cea mai severă avertizare, urmată de portocaliu, galben și albastru.

Actuala furtună de nisip a pornit marți din Mongolia și s-a deplasat treptat spre centrul și estul Chinei, potrivit meteorologilor chinezi. De asemenea, lipsa precipitațiilor și vânturile de presiune joasă au făcut ca particulele de nisip să fi pătruns și în țară.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă