O furgonetă a intrat în mulțime, la Münster, în Germania. Trei oameni au murit și câteva zeci au fost răniți

7 aprilie 2018, 18:05

Trei morţi şi peste 20 de răniţi. Este bilanţul atacului care a avut loc în această după-amiază la Münster, în Germania. Un bărbat, a cărui identitate nu este cunoscută, a intrat cu un vehicul în pietoni, apoi s-a împuşcat. Poliţia a anunţat că tratează incidentul ca un act terorist, dar că nu mai caută alţi suspecţi. Totuşi, le-a recomandat cetăţenilor să evite centrul oraşului.

Cancelarul Angela Merkel a declarat într-un comunicat că este ‘profund şocată’.

ACTUALIZARE Poliția anunță bilanțul incidentului: trei morți – între care și atacatorul care s-a sinucis – și 20 de răniți.

ACTUALIZARE Poliţia a găsit un obiect suspect în furgoneta care a intrat în mulțime, potrivit unui purtător de cuvânt al instituţiei.

ACTUALIZARE Încă nu se cunosc motivele atacatorului. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de la volan ar fi acţionat singur.

ACTUALIZARE Trei cetățeni și atacatorul – care s-a împușcat – au murit în urma incidentului din centrul orașului Münster, a anunțat Ministerul german de Interne.

ACTUALIZARE Poliția a anunțat că a ridicat alerta, că nu mai caută alți suspecți, nu mai este niciun pericol, iar pe Twitter a postat un mesaj prin care li se cere din nou oamenilor să evite centrul orașului. Zona este izolată pentru a continua ancheta.

ACTUALIZARE În presa germană se vehiculează că ar fi peste 50 de răniți în urma atacului. Un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters, spune că ar fi 30 de răniți, însă nu a precizat exact numărul persoanelor decedate.

Presa germană relatează că o furgonetă a intrat în mulţime în centrul orașului Münster, sâmbătă după-amiază.

3 oameni au murit, iar 30 au fost răniți. Mașina a intrat cei care stăteau pe scaune, la o terasă.

Potrivit primelor informații, șoferul s-ar fi sinucis după ce a comis atacul.

Poliţia locală a scris pe Twitter că mai mulți ofiţeri au fost trimişi la locul incidentului şi le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Incidentul amintește de atacul de la târgul de Crăciun din Berlin, din 2016, când 12 oameni au murit și câteva zeci au fost răniți, după ce un camion a intrat în mulțime.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă