O funcționară de la Protecția Copilului din București este acuzată că ar fi înlesnit vânzarea unui copil între o tânără mamă și o familie înstărită din județul Ilfov

6 iunie 2023, 17:54

Faptele s-ar fi petrecut în aprilie anul trecut, când angajata de la Direcția de Protecție a Copilului din Sectorul 4 al Capitalei ar fi apelat la o tânără pentru a-i da copilul, contra sumei de 10.000 de euro, a transmis Liliana Năstase, pentru Ora de Știri.

Aceasta, ulterior, ar fi dus copilul la o familie din județul Ilfov. După puțin timp, tânăra s-ar fi răzgândit și și-ar fi vrut bebelușul înapoi. Astfel că ar fi mers acasă la funcționara de la Sectorul 4 și i-ar fi spus să îi dea bebelușul. Aceasta i-ar fi spus că nu mai are copilul, iar tânăra s-ar fi oprit la Poliție.

Ulterior, polițiștii au făcut trei percheziții, două în Capitală și una în județul Ilfov, și au găsit copilul, acesta fiind înapoiat mamei.

De altfel, angajata de la Protecția Copilului Sector 4 a fost reținută la vremea respectivă, pentru 24 de ore. Apoi a fost pusă în libertate și s-a întors la serviciu, nu înainte de a-și lua concediu medical și concediu de odihnă timp de șase luni. Din toamna anului trecut ea fost mutată la o altă direcție, fără legătură cu copii, iar sancțiunea a fost că i s-a diminuat salariul timp de șase luni.

Ancheta a continuat, iar polițiștii au trimis toate documentele la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, care a început urmărirea penală împotriva femeii, pentru înlesnirea ilegală a unei adopții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite