O firma australiană are un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului – studiu pe animale

Spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului
Spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului
28 septembrie 2020, 09:29

Un studiu efectuat pe animale de laborator a arătat că produsul denumit INNA-051, care ar putea fi utilizat în completarea vaccinurilor, a redus virusul cu până la 96%, a spus compania, citată de Reuters. Studiul a fost condus de agenția guvernamentală britanică Public Health England.

Ena Respiratory a spus că va fi gata să testeze INNA-051 pe om în mai puțin de patru luni, sub rezerva unor studii de toxicitate și a aprobării autorităților de reglementare.

Compania a strâns 11,7 milioane de dolari (8,24 milioane de dolari) pentru dezvoltarea spray-ului. Investitorii includ firma de capital de risc Brandon Capital Ltd, guvernul federal australian, fondurile de pensii și compania de biotehnologie CSL Ltd.

Mai multe companii din întreaga lume încearcă să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului. Australia a încheiat acorduri cu unele companii care investesc miliarde pentru asigurarea potențialelor vaccinuri pentru COVID-19, care a ucis peste 992.000 de oameni din întreaga lume.

Australia a raportat până acum 875 de decese și puțin peste 27.000 de cazuri de coronavirus, mult mai puțin decât în alte țări dezvoltate.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite