O fetiţă de 15 ani, decedată în accident, a salvat viaţa a trei copii prin donarea de organe

Transplant. Operatie
Transplant. Operatie
18 februarie 2022, 08:09

Copleșiți de durerea pierderii copilului, părinții fetei de 15 ani care și-a pierdut viață în accident au găsit totuși puterea să dea o nouă șansă la viață altor copii și să-i facă fericiți pe părinții acestora.

Ei și-au dat acordul prentru prelevarea de organe. Astfel, ficatul a ajuns la o față de 14 ani, iar transplantul s-a realizat la Institutul Fundeni din București. Rinichii au ajuns la alţi doi copii, unul de 8 ani și altul de 14 ani, iar aceste două intervenții au avut loc la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Echipele medicale complexe care au participat la operații și-au unit forțele din dorința ca gestul făcut de părinții fetei care s-a stins în accident să nu fi fost în zadar.

De altfel și Agenția Națională de Tranplant a transmis părinților îndurerați un mesaj pe pagina de Facebook şi a atras din nou atenția că transplantul înseamnă viață.

Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii. Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Sunt momente în viaţă când destinul loveşte fără milă. E ca şi cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentinţă crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viaţa familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinţii au reuşit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire„, se arată într-o postare pe Facebook a Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite