O fetiță de patru luni a murit din cauza rujeolei

26 mai 2017, 09:45

Fetița este din comuna doljeană Catane. Mama bebelușului este minoră, are 15-16 ani. Ea a fost cea care a făcut boala și a alăptat fetița, deși era bolnavă.

Micuța de patru luni a ajuns initial la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. De ceva timp, aici a fost deschisă Secția de Terapie Intensivă, cu toate acestea copiii cu rujeolă aflați în stare gravă sunt trimiși în continuare în Secția ATI de la Spitalul Județean, unde nu există posibilitatea ca pacienții să fie izolați. Medicii de la spitalul de boli infecțioase spun că nu au cum să trateze copiii și că Terapia Intensivă a fost deschisă doar pentru pacienții adulți. Nu există un aparat de ventilație mecanică pentru copii.

Este al șaselea copil din Dolj care moare răpus de rujeolă. În urmă cu o lună, un băiețel de patru luni din Craiova a decedat tot la Spitalul Județean din cauza acestei boli.

 

Cazul de la Craiova este al 27-lea deces din țară de la începutul epidemiei, în toamna trecută. Între timp, cei care se opun vaccinării obligatorii cer Ministerului Sănătății retragerea proiectului. Ministrul a explicat că vaccinarea este singurul mod prin care poate fi prevenită rujeola. Florian Bodog spune că Legea vaccinării va intra în dezbatere in Parlament.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite