O fetiță infectată cu noul coronavirus și care avea apendicele perforat a fost operată în condiții speciale la Spitalul Județean de Urgență Constanța

21 aprilie 2020, 18:04

Fetița a fost adusă la spital cu dureri puternice în zona abdominală. Era sfârșitul lui martie și familia ei nu a ascuns că venise din străinătate.

Diagnosticul de apendicită acută gangrenoasă perforată impunea o intervenție rapidă dar medicii au decis să îi facă și testul pentru Covid 19. Rezultatul i-a pus imediat în gardă. Era o zi de sâmbătă și a fost chemat de acasă chirurgul pediatru.

În cel mai scurt timp, toată echipa era în sala de operații: în combinezoane, 3 rânduri de halate sterile, câte două măști, şoşoni sterili și chiar saci de plastic peste ei. Fiecare mișcare necesita un efort suplimentar.

Au fost 40 de minute intense. Minute grele la capătul cărora, cu lacrimi în ochi, s-au bucurat că au salvat-o pe micuța pacientă.

O săptămână mai târziu, fetița a fost din nou testată pentru coronavirus și rezultatul a fost negativ. Acum este acasă, încă în izolare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite