O fetiță diagnosticată cu boala Batten, aflată într-un studiu clinic în Germania, ar putea rămâne fără tratamentul vital, dacă autoritățile nu îl aprobă și în România

7 iunie 2019, 20:14

Rebeca ne-a cucerit cu forța ei acum câteva luni, când i-am spus povestea în cadrul campaniei Tu faci sărbătoarea. Atunci, ca și acum, Rebeca luptă pentru viață departe de țară.

În Germania a găsit alinare și tratamentul de care are nevoie pentru cumplita maladie de care suferă. Costurile sunt suportate pentru moment de compania care produce medicamentul, însă studiul în care este inclusă și Rebeca se va încheia în câteva luni. Așa că părinții cer statului român să aducă tratamentul și în România.

Tratamentul costă 600 de mii de euro pe an.  Autoritățile de la noi l-ar putea introduce de anul acesta pe lista, dacă vor ajunge la un acord cu firma care distribuie substanța. Într-un răspuns oficial trimis redacției Știrilor TVR, oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun că au trimis către comisiile de specialitate din cadrul ministerului Sănătății o solicitare cu privire la numărul de pacienți care ar urma să fie tratați și așteaptă răspunsul pentru începerea negocierilor.

La spitalul Obregia din Capitală s-au făcut deja pregătirile pentru ca acești copii să poată fi tratați la noi. O secție special amenajată și personal medical instruit în străinătate.

Duminică, de Ziua Internațională a Conștientizării Bolii Batten, clădirile Guvernului, Parlamentului și Palatul Cotroceni vor fi iluminate în turcoaz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite