O fetiță de 12 ani, care avea o tumoră cerebrală extrem de rară, a fost salvată de neurochirurgii ieșeni

7 mai 2021, 10:59

Fetița de 12 ani a ajuns în unitatea de primi urgențe în stare gravă, cu dureri de cap agresive și vărsături. Neurochirurgii au descoperit o tumoră cerebrală extrem de rară.

După trei zile de la stabilizarea pacientei medicii au intervenit chirurgical. Au extirpat tumora, iar acum copila este perfect recuperată. Fetiță are 10 pe linie și se poate întoarce acum la școală. Tumora nu I a afectat capacitatea intelectuală.

Copilul a ajuns prima oară le medic la sfârşitul lunii martie când a început să se simtă foarte rău. Avea dureri de cap cumplite, îi era greaţă permanent şi ameţea.

În doar câteva zile vederea a început să-i scadă iar medicii din Botoşani au decis transferul la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Specialiştii de aici au descoperit o tumoră cerebrală extrem de rară numită ependimom şi au decis să o opereze. Intervenţia a durat câteva ore și a fost un real succes.

Francesca abia aşteaptă să meargă din nou la şcoală unde a avut tot timpul rezultate remarcabile. Medicii spun că a ajuns la timp la spital pentru că din cauza volumului foarte mare a tumorii, creierul era afectat din ce în ce mai mult.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite