O fetiță cu o boală rară trăiește de când s-a născut la Spitalul Marie Curie. Pentru a supraviețui, are nevoie de un transplant în SUA

17 ianuarie 2018, 19:34

Elena este internată într-o rezervă de aproape 3 ani. Aici a făcut primii paşi, a spus primele cuvinte şi a suflat în lumânări de ziua ei. Mama Elenei a aflat în timpul sarcinii că pruncul ei se va naşte cu o malformaţie la vezica urinară. Situația era mult mai gravă: copilul avea o problemă şi la intestin. Imediat după ce a venit pe lume, Elena a fost transferată la Spitalul Marie Curie.

Medicii le-au spus părinţilor că aşa va arăta viaţa Elenei, așa că şi-au vândut casa din Buzău şi s-au mutat în Bucureşti, la câteva străzi distanţă de spital. Mama stă în timpul zilei cu Elena. Imediat cum adoarme, merge acasă să aibă grijă de ceilalţi doi copii.

Elena are o boală rară: sindromul Berdon. Intestinul ei nu este funcţional și e hrănită prin perfuzii. Iar uneori, printr-un tub amplasat direct în stomac.

Ca să trăiască, Elena are nevoie de transplant de intestin. Astfel de intervenţii se fac în alte ţări europene, dar doar în cazul copiilor care au mai mult de cinci ani. Elena nu mai poate aştepta. Trebuie operată cât mai repede, pentru că riscurile la care este supusă zilnic sunt imense. Ar putea fi supusă unui transplant de intestin în SUA. O astfel de procedură costă 400.000 de dolari.

Doar 240 de oameni diagnosticaţi cu această afecţiune au supravieţuit. Niciunul nu e român. Medicul ei a aflat că în SUA un copil de 6 luni a primit un nou intestin, aşa ca vrea să lupte să o salveze pe Elena.

Primele jucării ale Elenei au fost firele şi pungile de perfuzie. Acum, se joacă cu o păpuşă.

Părinţii şi medicii speră că Elena va fi salvată de oameni cu suflet mare.

Puteţi dona în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania pe numele Bunea Elena

RO09BTRLEURCRT0431599901      EUR

RO59BTRLRONCRT0431599901      RON

RO13BTRLUSDCRT0431599901      USD

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite