O femeie refugiată din Ucraina a murit în Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei de la Palanca, după o călătorie de 50 de ore. Mii de ucraineni caută refugiu

27 februarie 2022, 11:00

O femeie din Ucraina a murit la punctul de trecere a frontierei de la Palanca, în urma unui stop cardiac, potrivit tvrmoldova.md. A fost solicitat serviciul 112, i s-a acordat primul ajutor, dar a decedat în ambulanţă. Femeia în vârstă de 64 de ani călătorea de 50 de ore.

Natalia Chicu de la TVR Moldova relatează: Fluxul de refugiați este mare. Ieri, coloana de mașini se întindea pe 15 km, iar azi are 20 de km.

Peste 35 de mii de refugiați ucraineni au intrat în Republica Moldova, până la ora 9.00. Dintre ei, 350 au cerut azil. În prima fază au dreptul să rămână 90 de zile pe teritoriul Republicii Moldova.

Femeile își iau copiii în brațe, bagajele în mâini, abandonează mașinile și trec frontiera pe jos.

Cei care vin în vamă spun că au fost nevoiți să-și lase acasă părinții bătrâni dar și micile lor locuințe.

Un bărbat a fugit din oraşul Nicolaev, unde are o casă de tip de familial. A venit cu toți cei 10 copii.

La intrarea în Republica Moldova sunt întâmpinați de basarabeni cu ceai cald și alimente și sunt testați anti Covid.

La bucătăria Centrului de plasament de la Palanca se găteşte zilnic pentru 200 de persoane. Meniul e simplu, dar divers. Centrul de plasament poate primi 300 de oameni.

Oamenii merg apoi la centrul de triere, de unde sunt direcționați spre centre de cazare amplasate pe tot teritoriul Moldovei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite