O femeie din Ucraina și o femeie din Rusia, alături, pe ultima parte a Drumului Crucii de la Roma. Rugăciunea Papei Francisc: „Dezarmează mâna fratelui ridicată împotriva fratelui”

16 aprilie 2022, 14:24

În Biserica Sfântului Mormânt, la primele ore ale dimineții, a fost oficiată Vigilia Pascală. Slujba a fost condusă de Pierbattista Pizzaballa, Patriarhul latin al Ierusalimului.

În această seară, acolo sunt așteptați mii de pelerini pentru ceremonia aprinderii luminii sfinte.

La Roma, tradițiile de Paști au revenit după 2 ani de pauză din cauza pandemiei. Papa Francisc a condus ceremonia Drumul Crucii în fața unui public numeros.

Pe ultima parte a traseului, crucea a fost purtată de două tinere femei – una din Ucraina, cealaltă din Rusia.

Doamne Isuse, rana din trupul tău a devenit un izvor al reconcilierii popoarelor. Ascultă-ne umila rugăciune. Dă-le familiilor devastate de lacrimi şi sânge credinţa în puterea iertării şi fă-ne pe noi toţi ctitori de pace şi armonie„.

Papa Francisc: Ia-ne de mână ca un Tată, ca să nu ne îndepărtăm de Tine. Preschimbă inimile noastre rebele după inima ta, ca să învăţăm să urmărim planuri de pace. Inspiră adversarii să-şi dea mâna şi să guste din iertarea reciprocă. Dezarmează mâna fratelui ridicată împotriva fratelui pentru ca acolo unde este ură să înflorească armonia„.

În această seară, Papa Francisc va prezida solemna Vigilie Pascală, iar mâine va oficia Sfânta Liturghie a Învierii Domnului, urmată de tradiționalul mesaj Urbi et Orbi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite