O femeie din Iaşi a vrut să nască acasă, fără ajutor. A ajuns la spital în stare gravă, cu fătul în pericol să moară

16 august 2018, 13:40

Femeia a ajuns în stare gravă la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Ea le-a spus medicilor că se află în travaliu de peste două ore şi că a vrut să nască acasă. A fost evaluată de specialiști şi a intrat imediat în sala de operaţii.

Mama, în vârstă de 31 de ani, a mai adus pe lume un copil acum doi ani, prin cezariană. Acum a vrut să nască natural, dar spune că medicii nu au fost de acord. Așa că a hotărât să nascaă acasă.

Medicii susțin că mama nu a primit niciun fel de ajutor de specialitate în timpul travaliului de acasă. Femeia ar fi fost asistată doar de o dulă, adică o persoană care poate acorda doar susţinere psihologică. În niciun caz nu poate asista o naștere.

Moaşa ar fi fost cea care ar fi putut ajuta din punct de vedere medical.

Legislația din România nu interzice nașterea la domiciliu, însă medicii nu o încurajează atâta timp cât femeia este predispusă la complicații și nu este ajutată de o moaşă. În țară există o mie de moaşe licenţiate, însă cele mai multe nu sunt angajate.

În acest moment, femeia este internată la maternitatea Cuza Vodă şi vrea să plece acasă pe semnătură şi spune că îşi asumă acest risc.

Soţul femeii are cu totul altă variantă despre această poveste: “Prima naştere a soţiei a fost prin cezariană şi a avut destul de multe probleme. S-a refăcut foarte greu după cezariană. Şi la al doilea copil s-a hotărât să nască natural. La finalul perioadei de sarcină s-a hotărât că vrea să stea acasă mai mult şi dacă va dori să iasă copilul, atunci să meargă mai târziu la spital ca să nască natural”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite