O femeie din Iași infectată cu SARS COV-2 a născut un bebeluș prematur în cazul căruia se așteaptă rezultatul, iar un copil de 9 luni din Cluj a fost testat pozitiv

22 aprilie 2020, 20:11

În ultima lună, bebelușul de 9 luni și mama lui au stat la părinții femeii, în localitatea Balda, din Mureș. Când copilul a început să se simtă tot mai rău, femeia s-a întors în Apahida, unde locuiește cu iubitul ei și părinții lui. Îngrijorați de starea bebelușului, ei au chemat salvarea.

Copilul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase, iar starea lui este stabilă.

La Iași, un bebeluș născut prematur care cântărește doar un kilogram, a fost transferat cu un echipaj SMURd la maternitatea Cuza Vodă. Mama lui este infectată cu noul coronavirus, iar acum se așteaptă rezultatul testului și pentru nou-născut.

Opt cadre medicale de la Maternitatea Elena Doamna au ajutat-o pe femeia infectată cu noul coronavirus să aducă pe lume copilul, la doar 26 de săptămâni de sarcină.

Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” au ajutat să nască până acum 6 gravide infectate cu coronavirus.

Potrivit protocolului, până la aflarea rezultatelor bebelușului, acesta se afla într-o zona separată din Clinica de Neonatologie a maternității și este îngrijit de personal cu echipament de înaltă protecţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite