O femeie din Iași acuză că a pierdut sarcina din cauza medicilor care au plimbat-o între spitale

Acuzaţii extrem de grave la adresa medicilor de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. O tânără de 30 de ani, gravidă în 5 luni, susține că a pierdut sarcina, pentru că a fost tratată superficial de medicul de gardă. Femeia acuză faptul că a fost trimisă de la o maternitate la alta, deși era în stare gravă: avea sângerări. Reprezentanții Maternității Cuza Vodă susțin în schimb că femeia nu reprezenta o urgență și au fost respectate toate protocoalele. Sunt contrazişi de medicii de la maternitatea la care femeia a ajuns, pe jos. Informaţii cu impact emoţional.

03 Iulie 2018, 12:37 (actualizat 03 Iulie 2018, 19:19) |
Gravidă plimbată între spitale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Deși inițial s-a prezentat la Maternitatea „Cuza Vodă" din Iaşi, în dimineaţa zilei de 1 iulie, acolo unde se afla medicul care i-a supravegheat sarcina, femeia a fost trimisă la Maternitatea „Elena Doamna", pentru că această unitate medicală era de gardă în acea zi.

Însă, deşi femeia a spus că se simte foarte rău, medicii au considerat că nu este o urgenţă şi nu au trimis-o cu ambulanţă. Mai mult, ea a spus că personalul a fost expeditiv şi că nu i-au acordat importanţa cuvenită.

Mama tinerei gravide a declarat că pe la 7 dimineaţa, medicii i-au zis gravidei că avea dilataţie de 3 centimetri, că membranele nu erau încă rupte şi i-au făcut o injecţie să vadă dacă i se înteţesc contracţiile sau nu. Două ore mai tîrziu, ea a născut copilul care cîntărea 350 de grame.

Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna" explică însă că fătul nu prezenta semne de viaţă, fiind considerat un avort în evoluţie.

În urmă cu o săptămână, tânăra gravidă a făcut o analiză specială, iar medicul i-a explicat că totul este bine. Cu toate acestea, sâmbătă noapte, când fătul avea 22 de săptămâni, i s-a făcut rău și a decis să meargă la spital să vadă dacă totul este în regulă.

Reprezentanţii Maternităţii „Cuza Vodă" au precizat că, din punctul lor de vedere, au fost respectaţi toţi paşii care se impun în astfel de cazuri, nefiind vorba despre o greşeală medicală. Tot aceştia susţin că incidentul nu putea fi prevenit cu câteva ore înainte.

Femeia și-a luat un avocat și vrea să depună reclamații la DSP și colegiul medicilor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI