O femeie din Honduras diagnosticată cu COVID-19 a născut un copil sănătos

Bebeluș
Bebeluș
20 martie 2020, 16:05

Copilul s-a născut pe cale naturală. Alături de mama sa, va fi transferat la secţia de boli nosocomiale cu specialităţi pediatrice, pentru analize.

Mama a stat mai multe zile izolată la Spitalul Cardiopulmonar, din Tegucigalpa, după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Femeia în vârstă de 42 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a venit în Honduras pe 4 martie după o călătorie în Spania.

Pacienta a ajuns pe Aeroportul Internaţional Toncontín dinTegucigalpa, iar pe 9 martie s-a prezentat la spital cu simptome suspecte de coronavirus.

Ministrul sănătăţii, Alba Consuelo Flores, a confirmat joi alte 12 noi cazuri de COVID-19, ridicând la 24 numărul total al contagierilor în ţară.

Autorităţile au extins la şapte localităţi starea de urgenţă „absolută” cu restricţionarea deplasării persoanelor, pentru a frâna extinderea virusului.

Alba Consuelo Flores a precizat că între noile cazuri de contagiere se află şapte femei cu vârste cuprinse între 15 şi 68 de ani şi cinci bărbaţi de între 20 şi 75 de ani.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite