O femeie din Galați acuză medicii de neglijență, după ce tatăl ei a murit în spital în urma unor complicații respiratorii

28 mai 2021, 21:20

Emil Mocanu avea 70 de ani și era internat de mai bine de un an într-un cămin pentru persoane cu probleme grave de sănătate. În martie, a început să se simtă rău și a ajuns la spital. A stat 10 ore la urgență și, după o evaluare a medicilor, a fost trimis înapoi la cămin. După câteva zile a revenit la spital, dar, potrivit familiei, nici un medic urolog nu a venit să-l consulte. Cu greu, a fost internat în secția de diabet.

În decurs de o lună, bătrânul a ajuns de 4 ori la spital. A murit din cauza unei bronho-pneumonii. Familia a depus plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați și la Colegiul Medicilor, acuzând medicii urologi de lipsă de implicare în acest caz.

Și spitalul anchetează cazul.

Dacă se va constata că familia bărbatului a avut dreptate, atunci medicii urologi care au fost de gardă în acea perioadă ar putea fi trași la răspundere pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite