O femeie din Cluj-Napoca era să piardă 400.000 de euro, după ce patru indivizi din București și Germania au încercat să o înșele prin metoda „RIP Deal”

27 octombrie 2022, 11:49

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au prins, în flagrant delict, 3 bărbați din București și unul din orașul Nürnberg, din Germania, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la înșelăciune prin metoda RIP Deal.

Începând din luna iulie 2022, ar fi încercat să inducă în eroare o femeie, din municipiul Cluj-Napoca, sub pretextul calității de falși investitori germani și tranzacționării aparenței sume de 10.000.000 de euro, în scopul obținerii de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede.

Cei 400.000 de euro ar fi reprezentat comisionul pentru intermedierea tranzacției. Din cercetări a reieșit faptul că bărbații, sub false identități, ar fi intrat în legătură cu femeia în contextul unui anunț postat de aceasta pe o platformă online, în vederea identificării de investitori, pentru un proiect imobiliar, care ar fi urmat să fie demarat pe un teren achiziționat și deținut în acest scop.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă