O femeie din Borşa şi-a ameninţat soţul cu o armă de vânătoare și s-a ales cu dosar penal

Armă de vânătoare
Armă de vânătoare
18 august 2022, 19:03

„O femeie de 35 de ani din oraş şi-ar fi ameninţat soţul de 42 de ani cu o armă de vânătoare. Astfel, în baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din Borşa, împreună cu poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. În urma efectuării cercetării, poliţiştii au identificat o armă de vânătoare cu glonţ, confecţionată artizanal, cu închizător liniar şi cu lunetă, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu este autorizat să deţină, să poarte sau să folosească arme şi muniţii”, a precizat reprezentantul IPJ Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Totodată, poliţiştii efectuează cercetări penale şi într-un alt caz asemănător din oraşul Borşa, fiind sesizaţi tot prin 112 de un bărbat de 30 de ani care ar fi fost ameninţat de fratele acestuia, în vârstă de 24 de ani, prin uz de armă, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ.

„În urma primelor verificări la faţa locului, poliţiştii din Borşa au constatat faptul bărbatul de 30 de ani şi-ar fi agresat fizic şi mama. Astfel, în urma cercetării la faţa locului efectuată de echipa operativă, a fost identificată o armă de TIR cu aer comprimat, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că nici una dintre persoanele implicate în altercaţie nu este autorizată pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii”, a precizat sursa citată.

Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu pe numele bărbatului de 30 de ani.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi violenţă în familie.

„Ambele arme au fost ridicate în vederea efectuării unei constatări tehnico-ştiinţifice”, a mai spus reprezentantul IPJ Maramureş.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite