O femeie de 64 de ani a fost plimbată aproape 10 ore între două spitale. La Focșani era negativă COVID, la Adjud era pozitivă

4 mai 2022, 12:06

Femeia de 64 de ani a fost internată în cursul lunii aprilie din Spitalul Județean Focșani.

Pe 2 mai a fost externată cu un test negativ COVID și cu recomandare de tratament la domiciliu și recuperare la Spitalul din Adjud.

Fiul său a solicitat o ambulanță pentru a ajunge la tratamentul de recuperare la Spitalul Adjud, unde avea programare. Acolo i s-a făcut testare pentru COVID, iar rezultatul a fost pozitiv.

A fost retrimisă cu ambulanța la spitalul din Focșani, unde testarea pentru COVID a avut rezultat negativ. A ajuns din nou la Adjud, unde rezultatul testării a ieșit, iarăși, pozitiv și a fost retrimisă la Spitalul de la Focșani. Aici femeia a fost internată într-o rezervă la boli infecțioase unde i s-a făcut un test PCR COVID, ale căror rezultate vor fi primite în cursul zilei de azi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de la Focșani a declarat pentru Știrile TVR că i s-ar fi putut face un test PCR și la Adjud, chiar dacă nu este un spital care tratează bolnavii de COVID.

Ambele spitale se prevalează de protocolul care prevede că bolnavul depistat pozitiv COVID trebuie retrimis la spitalul de unde a venit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Seismograf. Cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs, duminică, în judeţul Vrancea

Seismograf. Cutremur

Cutremur cu magnitudinea trei în judeţul Vrancea

Seismograf. Cutremur

Cutremur cu magnitudinea 3,1 în judeţul Vrancea, sâmbătă dimineaţa