O femeie de 38 de ani infectată cu SARS-CoV-2 a făcut stop cardio-respirator într-un magazin. Aceasta se trata acasă de gripă de mai multe zile

4 noiembrie 2021, 14:17

Era în jurul prânzului când femeia de 38 de ani, dintr-o localitate de lângă Iaşi, se afla într-un magazin la cumpărături. I s-a făcut rău dintr-o dată şi a intrat în stop cardio-respirator. Era cu soţul ei care a sunat imediat la 112.

Femeia a rezistat până la spital, unde un test rapid a confirmat că avea COVID. Investigaţiile medicale au arătat că plămânii femeii au fost grav afectaţi.

A fost resuscitată zeci de minute din nou, însă în zadar. Soţul ei a spus medicilor că femeia bănuia că are gripă şi ar fi luat medicamente mai multe zile. Dar nu îşi anunţase nici măcar medicul de familie.

Medicii sunt îngrijoraţi. 75 la sută dintre bolnavii de COVID ajung prea târziu la spital. Iar formele grave se fac chiar şi în câteva zile de la infectare.

Ritmul de vaccinare a scăzut iar la Iaşi. Astfel că vom avea multe îmbolnăviri şi în următoarea perioadă, avertizează medicii.

În ultimele zile, numărul cazurilor noi de Covid a scăzut. A crescut însă la un nivel record cel al bolnavilor din secţiile de terapie intensivă. Peste 1900 de pacienţi sunt internaţi în stare grava la ATI. Iar moartea îşi ia un tribut greu în continuare din rândul bolnavilor. Aproape 490 de decese au fost raportate azi, din care 55 sunt de zilele trecute.

La nivel naţional, rata mortalităţii din cauza COVID se apropie de 3 la sută.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite