O femeie condamnată pentru uciderea copiilor, eliberată după 20 de ani de detenție. Analizele medicale au arătat că aceștia au murit din cauze naturale

O femeie din Australia, condamnată acum 20 de ani la închisoare pentru uciderea celor patru copii ai săi, a fost eliberată și declarată nevinovată. Cazul a provocat un șoc și este considerat deja cea mai gravă eroare judiciară din Australia. Femeia și-a susținut permanent nevinovăția, iar până la urmă justiția și-a recunoscut erorile. Urmează informații care vă pot afecta emoțional.

05 Iunie 2023, 14:07 (actualizat 05 Iunie 2023, 16:31) Știrile TVR |

Kathleen Folbigg a fost condamnată la 30 de ani de închisoare și a stat 20 de ani după gratii, după ce a fost declarată vinovată de moartea celor patru copii ai săi, doi băieți și două fete. Femeia a declarat că nu este vinovată de moartea copiilor, dar, cu toate că asupra lor nu au fost descoperite urme de violență, ea a fost trimisă în închisoare.

MICHAEL DALEY - procurorul general al New South Wales: M-am întâlnit cu guvernatorul şi i-am recomandat că ar trebui să îşi exercite prerogativele privind iertarea şi să îi acorde doamnei Folbigg o graţiere necondiţionată. Guvernatorul a fost de acord. Doamna Folbigg a fost graţiată.

Kathleen Folbigg, acum în vârstă de 55 de ani, este acum liberă. Decesele pentru care a fost acuzată au avut loc între anii 1989 și 1999, iar vârstele copiilor au fost între 19 zile și 19 luni.

SUE HIGGINSON - deputat: Ceea ce ştim este că, acum 20 de ani, Kathleen Folbigg a fost condamnată în urma probelor tendenţioase şi întâmplătoare. Nu a existat vreodată o probă criminalistică sau patologică prin care să se dovedească strangularea copiilor sau că ea a comis acele crime pentru care a fost condamnată.

În urma unor analize recente, s-a descoperit că trei dintre copii sufereau de o malformație genetică și această a fost cauza deceselor.

ANNA-MARIA ARABIA - reprezentant al Academiei de Ştiinţe: Sunt şi eu uşurată că Kathleen Folbigg a fost graţiată. A fost un privilegiu absolut pentru Academia Australiană de Ştiinţe să acţioneze că un consilier ştiinţific independent la această anchetă.

Presă australiană scrie și despre eventualele despăgubiri pe care le-ar putea primi femeia. Într-un alt caz, o mamă acuzată de decesul copilului, în 1992, care a stat trei ani în închisoare, a primit despăgubiri de aproape un milion de dolari.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI