O femeie care s-a întors în țară din Italia a mințit autoritățile. Cum a încercat să scape de carantină. Cei care au fost lângă ea în autocar trebuie să se izoleze

14 martie 2020, 11:43

Polițiștii din Lugoj, Timiș, au fost sesizați vineri seară că într-un autocar care se îndrepta către Gorj se afla o persoană care ar veni din Italia.

În urma verificărilor, s-a stabilit și traseul femeii care a încercat să inducă în eroare autoritățile, punându-i în pericol pe toți cei cu care a intrat în contact.

Ea a călătorit din Italia spre Germania, unde a schimbat autocarul, apoi din Germania în România, până la Timișoara, de unde a plecat cu alt autocar spre Gorj.

Autoritățile au aflat însă că femeia de 38 de ani venea din Italia și au oprit autocarul în trafic, în apropiere de Lugoj. Femeia a fost plasată în carantină, iar pe numele ei a fost întocmit dosar penal.

Ceilalți călători din autocar și-au continuat drumul spre destinație sub escortă și vor sta în izolare la domiciliu timp de două săptămâni.

Între timp, alte 10 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în vestul țării în mai puțin de o jumătate de zi. Este vorba despre șapte femei și 3 bărbați din județele Timiș și Caraș-Severin. Cele mai multe dintre aceste persoane au venit din Italia în România cu o zi sau două înainte.

La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara sunt internate în prezent 18 persoane infectate cu coronavirus, din Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, toate cu o stare generala bună, stabilă.

Cinci dintre pacienți au fost vineri negativi. Sâmbătă se vor face din nou testele, iar cei care vor ieși din nou negativi cel mai probabil vor fi și externați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite