O femeie așteaptă de 10 ani judecarea medicului care i-ar fi nenorocit copilul

27 august 2018, 18:24

Camelia Mărciulescu a născut, în octombrie 2008, un băiețel, la Spitalul Elias din Capitală. Femeia spune că sarcina a decurs normal. La naștere însă au apărut probleme, din cauza medicului de gardă, susține femeia. În timpul travaliului, doctorul nu s-ar fi interesat de starea ei şi a fătului. A refuzat să îi facă cezariană. Copilul a stat mult timp fără oxigen, ceea ce i-a afectat creierul.

CAMELIA MĂRCIULESCU, mama copilului: „A venit a două zi după naștere cu lacrimi în ochi și mi-a recunoscut că trebuia să îmi facă cezariană, dar nu mi-a făcut-o pentru că șeful de secție Radu Vlădăreanu nu i-ar fi dat acordul”.

Mai mult, într-o înregistrare telefonică făcută de către soțul femeii, medicul susține același lucru.

DISCUȚIE DR. TUTUNARU- SOȚUL FEMEII

Dr. Daniel Tutunaru: Eu nu pot să trec peste mâna lui Vlădăreanu. Nu am cum. Pe mine mă dă afară.

Tatăl copilului: Până la urmă, artizanul acestei nenorociri putem spune că este Vlădăreanu!

Dr. Daniel Tutunaru: Într-un fel, da!

Contactat în legătură cu această situație, șeful Secției de obstetrică ginecologie, Radu Vlădăreanu, a refuzat să dea mai multe declarații în afara faptului că „este convins că în instanţă toate lucrurile se vor lămuri”.

În timp ce autoritățile caută de 10 ani răspunsuri, Mihnea, copilul femeii, a murit în urmă cu doi ani.

CAMELIA MĂRCIULESCU: „S-a chinuit din toate punctele de vedere, nu a putut să scoată un sunet, nu a văzut, nu a putut să mănânce normal”.

VICTOR CONSTANTIN, avocatul femeii: „Dosarul îşi urmează cursul judecăţii. Problema este că, într-adevăr, urmărirea penală a tergiversat foarte mult”.

Pe 4 septembrie, medicul ginecolog Daniel Tutunaru, care a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, va trebui să răspundă din nou instanței de judecată.

MIHAI HOTCA, avocatul doctorului: „Domnul Tutunaru consideră că şi-a îndeplinit cu prisosinţă îndatoririle de serviciu legate de astfel de activităţi. Este şi prematur să discutăm, pentru că suntem încă la început şi beneficiază şi domnia sa, de prezumţia de nevinovăţie”.

Familia are pe rol și un proces la CEDO, în care statul român este dat în judecată pentru tergiversare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite