Căpșunile, considerate de mulți trufandale specifice începutului de vară, pot fi recoltate până în luna decembrie. Dovadă este munca unei familii din Vâlcea care cultivă un soi rezistent la temperaturi extreme. Fructele dulci şi aromate ajung pe mesele clienților, din mai şi până la Crăciun.
Marian şi Marcel sunt cumnaţi şi s-au întors în țară după ce au lucrat ani de zile în serele din Italia.
Au investit banii acasă, în comuna Fârtăţeşti, din judeţul Vâlcea, unde au pus la punct o plantaţie de căpşuni care rodesc până la începutul iernii.
În acest an, cei doi tineri agricultori au reuşit să acceseze o finanţare europeană în valoare de 30 de mii de euro, bani cu care vor cumpăra primele utilaje. Ei se bazează pe experiența acumulată peste hotare dar și pe soiul special cultivat.
Revenirea acasă nu a fost ușoară, după ani de muncă în străinătate.
În lunile de toamnă, cei doi fermieri culeg roadele și de două ori pe săptămână. Ei au reuşit să-şi formeze o clientelă cu ajutorul rețelelor de socializare.
Clienţii apreciază căpșunile românești aromate, mai ales că sunt crescute fără pesticide.
În funcţie de cantitatea cumpărată, un kilogram de căpşuni de toamnă costă între 15 şi 30 de lei.