O fabrică de suveniruri din Rusia face jucării pentru copiii pe care pandemia îi ține mai mult în casă

15 octombrie 2020, 08:55

De când a început pandemia, meșterii fabricii de suveniruri din Lavrovo s-au tot gândit ce să mai inventeze pentru micuții care trebuie să stea mai mult în casă. Așa le-a venit ideea unor căsuțe de carton care se pot asambla foarte ușor.

OLGA RITOVA, designer: „Copilul se poate ascunde înăuntru, să se joace și nu mai ai treabă cu el ore în șir. Studiu, recreere și frumusețe. Modelele pot fi diferite, tematice, de Anul Nou, zile de naștere, cosmos sau chiar prințese, care sunt foarte la modă acum.”

Înainte, fabrica organiza cursuri de pictură, unde copiii învățau cum să combine culorile și să deseneze motivele tradiționale rusești. Acum, din cauza restricțiilor, la masterclass se participă în format restrâns.

IULIA PICHUGHINA, designer: „Majoritatea meșterilor lucrează acum de acasă, pentru că este interzisă prezența multor oameni în spațiu închis.”

Fabrica produce suveniruri tot timpul anului: păpuși Matrioșka, globuri, clopoței și alte figurine, toate din lemn. Brandul fabricii din Lavrovo sunt totuși căluții, pictați în motive tradiționale rusești.

CONSTANTIN NAVIZOV, meşter artizan: „Facem cam 14 mii de căluți pe an. Este producția cu care ne mândrim cel mai mult. Putem spune că avem cea mai mare herghelie de căluți de lemn din Rusia.”

Situate la 80 de km de Kostroma, localitățile Lavrovo și Nerehta se laudă nu numai cu suvenirurile de lemn, dar și cu bisericile de o arhitectură aparte, unele datând din secolul al XIV-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite