O fabrică de cosmetice de la Cluj începe să producă biocide. Mai multe fabrici de confecții din țară sunt pregătite să realizeze măști medicinale pentru spitale

17 martie 2020, 12:31

Fabrica de cosmetice de la Cluj ar urma să primească autorizare de la Ministerul Sănătății pentru a-și adapta linia de producție.

Dezinfectanții ar putea fi produși și în fosta fabrică a Hexi Farma, închisă după scandalul biocidelor neconforme pe care firma le livra spitalelor. Liniile de producție și utilaje fabricii sunt funcționale și vor fi repornite cu ajutorul specialiștilor de la Ministerul Apărării.

Biocidele sunt capabile să ucidă microorganismele dăunătoare sănătății, precum virusurile sau bacteriile.

Până acum, România doar importa astfel de produduse.

Ministrul Economiei a mai anunțat la TVR și că România va începe să producă măști de protecție.

Mai multe fabrici de confecții din țară sunt pregătite să realizeze măști, după standardele de protecție valabile în Uniunea Europeană.

Producția ar urma să înceapă în următoarele zile, a dat asigurări ministrul Economiei.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîţu, a anunțat că Executivul a achiziționat din import 36 de milioane de măști, teste și chiar și două spitale mobile.

Și fabricile de medicamente din România anunță că pot susține nevoile pacienților în această perioadă.

Producătorii de medicamente din România fac totuși un apel către președinte, Guvern și Parlament să declare fabricile de medicamente din țară unități strategice, astfel încât acestea să poată importa în regim de urgență produsele care nu se găsesc la noi în țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite