O echipă a TVR a mers acasă la Regele Charles al III-lea, înainte de încoronare. Clarence House îi este reședință din anul 2002

24 aprilie 2023, 20:38

Clarence House este şi locuinţa de care nu a putut să se despartă nici după ce a devenit monarh, mutându-şi la Buckingham doar biroul.

Clarence House din Londra are o istorie lungă. A fost construită în 1866 şi, timp de aproape 50 de ani, a fost casa reginei-mamă Elisabeta. Apoi, a devenit reședința oficială a Prințului de Wales și a soției sale.

În decembrie 2018, Familia Regală a României le-a făcut o vizită. La întâlnire a participat şI echipa emisiunii Ora Regelui.

Camelia Csiki, jurnalist TVR: Noi am cerut permisiunea să vorbim cu Alteța Sa Regală, la vremea respectivă, ceea ce ni s-a spus că nu se poate, de către purtătorul de cuvânt, dar acesta a încercat să provoace un dialog între Prinţul Charles şi Majestatea Sa Margareta şi a fost delicioasă replica pe care ne-a dat-o.

Jurnalist: Scuzați-ne, puteți să-i strângeți mâna (n.r. Majestații Sale Margareta), vă rog? (n.r. pentru presă)

Prinţul Charles: Poate să i-o sărut!

Camelia Csiki, jurnalist TVR: Mi s-a părut senzațional!

Ioan Luca Vlad, avocat, membru al Consiliului Regal: Da, arată legătura puternică pentru că Regele Charles este foarte protocolar, deci trebuie să fie ceva cu totul special să iasă din aceste reguli stricte ale protocolului.

Deşi era seară, reşedinţa Prinţului Charles părea un furnicar.

Alteța Sa Regală, Principele Radu: E o lume dinamică, orientată pe proiecte, în fiecare cameră o altă echipă, care vrea ceva, e o altă generație, un alt mod de a vedea lumea.

Regele Charles avea, printre angajaţii săi, şi o româncă. Pe Aura Woodward, singurul român care lucrează de 16 ani direct cu Majestatea Sa Regele Charles al III-lea.

Aura Woodward, fost director executiv al Fundaţiei Prinţului Charles: Biroul meu era la Clarence House. Eram la două minute de sufrageria Majestății Sale, de foarte ori primeam mesaje la diferite documente pe care eu i le trimiteam, la unu noaptea, la două noaptea. Sunt atâtea exemple de dedicație, de muncă imensă în folosul unor organizații caritabile, în folosul unor comunități. Un om căruia îi pasă de oameni.

De la Clarence House, Regele Charles a asigurat legătura cu peste 350 de ONG-uri în care a activitat în calitate de prinț, inclusv cu fundația din România.

Când a devenit monarh, Regele Charles a declarat că şi-ar dori să locuiască în continuare la reședinţa sa, măcar trei zile pe săptămână, şi să îşi mute doar biroul la Buckingham.

Regele va fi nevoit să se mute definitiv după încoronarea care va avea loc peste două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă