O echipă a Știrilor TVR a filmat azi în spitalul militar de campanie din Otopeni. Medicii, asistentele, infirmierele și brancardierii lucrează în ture de 12 ore

14 mai 2020, 17:20

34 de bolnavi de COVID-19 erau internați în această dimineață în spitalul de campanie de la Otopeni. Cei mai mulți au forme ușoare și medii și sunt tratați în zona de corturi. Sunt însă și câțiva bolnavi care se luptă pentru viață la Terapie Intensivă.

Medicii sunt bucuroși că tocmai au scos de la ATI doi pacienți. Bolnavii și-au revenit după ce au stat intubați mai bine de o săptămână. Acum sunt în zona de corturi unde pot fi tratați simultan până la 120 de pacienţi.

În spitalul de campanie lucrează în jur de 100 de oameni de la Spitalul Militar Central. Ei sunt împărțiți în două grupe. Fiecare stă în spital câte o săptămână, după care urmează șapte zile de odihnă. Cei mai mulți dintre medici au experientă în situaţii complexe. Maiorul Mihai Sălceanu, seful Unității de Primiri Urgențe a luat parte anul trecut la cel mai mare exercițiu medical al NATO.

Asistenta Agnes Ciucă lucrează în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului de campanie. Are la activ trei misiuni în Irak, în spitalele de război ale armatei americane.

Medicii militari nu cred că relativa liniște va dura multa vreme. Săptămânile de după 15 mai sunt foarte importante.

Medicii, asistentele, infirmierele și brancardierii lucrează în ture de 12 ore în spitalul de campanie. Din cauza căldurii însă, în incomodele combinezoane pe care trebuie să le poarte în zona roșie nu stau mai mult de trei ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Medicina de război va fi reglementată de urgență