O deputată iraniană, infectată cu COVID-19, a murit. Până acum, opt politicieni sau înalți oficiali din Iran au fost răpuși de coronavirus

Harta Iranului
Harta Iranului
7 martie 2020, 15:37

Deputata Fatemeh Rahbar, de 55 ani, a murit vineri. Agenția Tasnim, nu precizează dacă aceasta este inclusă în bilanţul oficial de 124 de decese din ţară din cauza coronavirusului, publicat vineri.

Rahbar este al doilea membru al parlamentului care moare din cauza coronaviruslui.

În total, opt politicieni sau înalţi lideri iranieni, între care Hossein Sheikholeslam, consilier al ministrului de externe, au murit din cauza bolii în Iran.

Pe 2 martie, Tasnim a informat despre decesul lui Mohamed Mirmohammadi, membru al Consiliului de Discernământ, instanţă de arbitraj între instituţiile Republicii Islamice.

Ministrul adjunct al sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, şi un alt membru al parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au anunţat şi ei că au a contractat virusul.

Vineri, Iranul a intensificat măsurile de restricţionare a liberei circulaţii luate pentru a limita răspândirea virusului. Joi, autorităţile au anunţat închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o lună.

Iranul este una dintre ţările din afara Chinei cele mai afectate de epidemie. Începând de vineri, ţara a raportat 4.747 de infecţii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite